Inimioare:
100 ml. frisca lichida
1.5 iaurturi mici de visine
1 plic gelatina alimentara
1 plic gelatina Tort-Gelee rosie
Fursecuri (sursa):
2 galbenusuri fierte
1 galbenus proaspat
70 gr. zahar pudra
1/2 fioala vanilie
170 gr. unt
cca. 200 gr. faina
Mai intai facem inimioarele intrucat ele trebuie sa stea la rece cel putin 5 ore. Eu le-am lasat de pe o zi pe alta.
Inimioarele se fac intr-o astfel de forma de silicon, forma pe care eu am achizitionat-o acum cateva zile :)
Incepem prin a mixa frisca lichida
Dupa ce am mixat frisca adaugam o cutie jumate de iaurt de visine si mixam mai departe pentru inca 1 min.
Punem crema deoparte si ne apucam de gelatina. Intr-o oala mica punem plicul de gelatina impreuna cu 4-5 linguri de apa. Se pune pe foc mic si se amesteca tot timpul. Se tine pe foc pana se incalzeste si se topeste gelatina. Atentie, gelatina nu are voie sa fiarba
Dupa ce s-a incalzit se ia de pe foc si se amesteca cu crema
Crema obtinuta se pune intr-un "sprit" (nu stiu cum se numeste exact).
Si avand in vedere ca forma de silicon este noua a trebuit conform instructiunilor de utilizare, sa o clatesc si sa o ung cu ulei. Acest lucru se face doar la prima utilizare. Dupa aceea nu mai trebuie unsa forma.
Crema se spriteaza in inimioare si se niveleaza cu ajutorul unui cutit si se da la rece pentru min. 5 ore
Intre timp facem fursecurile care sunt niste fursecuri foarte fragede si gustoase
Galbenusurile fierte se dau printr-o sita
Se amesteca cu galbenusul crud
Se adauga zaharul si jumatea de fiola de vanilie si se mixeaza pana ce compozitia devine spumoasa
Intr-un alt bol amestecam untul cu faina, rezultatul va fi un aluat sfaramat
La acesta se adauga compozitia de oua si se amesteca bine
Aluatul rezultat se infasoara in folie si se da pentru cca. 1 ora la frigider
Se scoate de la rece si se intinde apoi pe o planseta tapetata cu faina. In cazul in care aluatul este inca lipicios, puteti sa mai adaugati putina faina
Cu ajutorul unor forme de fursecuri se taie diverse modele din aluat
Fursecurile rezultate se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt
si se coc la 200 grade pentru 10 min.
Cam asa trebuie sa arate
Inimioarele se scot din forma de silicon cu foarte mare atentie. Va puteti folosi de un cutit cu varf subtire
Se pregateste gelatina rosie conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu nu am mai avut timp sa pozez pasii. Partea superioara a inimioarelor se umple cu ajutorul unei lingurite cu gelatina rosie si se lasa la racit pana se intareste gelatina.
Si rezultatul este acesta :))
Arata super si am auzit ca sunt si bune iar pozele tale sunt din ce in ce mai frumoase, felicitari :).
RăspundețiȘtergereNe plac fursecurile. Voi incerca reteta ta. Chiar vroiam sa fac niste fursecuri fragede.
RăspundețiȘtergere