Ingrediente:
Blat (sursa):
10 oua
200 gr. zahar
2 plicuri zahar vanilinat
5 linguri pesmet
5 linguri cu varf faina
5 linguri cacao
1.5 plicuri praf decopt
un praf de sare
50 ml. lapte
270 ml. ulei
Crema:
500 ml. frisca lichida Hulala
5 iaurturi mici de capsuni
1 kg. capsuni
2 plicuri gelatina alimentara
Glazura:
150 gr. ciocolata de lapte
80 gr. unt
1 lingura apa
2 linguri ulei
Decoratiuni:
Jucatori + poarta
2 randuri piscoturi
2 lingurite zahar pudra + 1 lingurita apa ("lipiciul")
Sa incepem cu blatul.
Batem albusurile spuma si le punem de-o parte
Separat mixam galbenusurile cu zaharul si vanilie pana obtinem o crema groasa... mixam cca. 5 min.Apoi adaugam incetul cu incetul faina (amestecata cu praful de copt), cacaua si pesmetul. Obtinem un aluat foarte tare
Mixam apoi, pe rand, laptele, uleiul si la final mierea
Amestecam aceasta compozitie cu spuma de albusuri
Din aluatul rezultat coacem 2 foi intr-o tava de cca. 35 x 35 cm. tapetata cu hartie de copt
180 grade - 13 min. fiecare foaie
Pentru crema, mixam frisca lichida bine bine
Adaugam iaurturile si gelatina alimentara dizolvata in apa calda
Apoi adaugam capsunile
Impartim crema in 2... intindem 1/2 din crema pe blat
Intindem glazura. Pentru glazura am amestecat toate ingredientele si le-am pus pe bain-marie pana ce s-a dizolvat complet ciocolata
Dam tortul la rece pentru 15 min. pentru a se intari glazura bine.
Apoi intindem restul de crema
Peste crema asezam a doua foie de blat
Imbracam tortul cu fondant verde
Imbracam partea laterala a tortului in piscoturi, "lipim" jucatori si portile de fotbal si gata :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu