Ingrediente (sursa):
4 kg. de capsuni
2 kg. zahar
2 lamai
Spalam bine capsunile, le scurgem de apa si le taiem codita si apoi le taiem in 2 sau daca sunt micute le lasam intregi.
Punem zaharul si zeama de lamaie deasupra lor
Amestecam bine...Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si il dam la frigider de pe o zi pe alta.
Cu cat lasam capsunile mai mult la macerat cu atat mai buna o sa fie dulceata
Intre timp pregatim si borcanele :)
A doua zi punem capsunile la fiert la foc mic pentru cca. 1.5 - 2 ore
Atentie: spuma care se formeaza la fierbere e bine sa o luam jos
Dupa ce a fiert dulceata stingem focul si o mai lasam 15 min. in vasul in care a fiert.
Apoi punem dulceata in borcane :) Mie mi-au iesit 3 borcane de 750 si unul micut de dulceata.
Usor, asa-i?
buna ! aceste borcane sterilizeaza bine? multumesc
RăspundețiȘtergere