Ingrediente:
1 - 1.5 kg. ceafa de porc
6 catei de usturoi
5 linguri ulei
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita boia dulce
1/2 lingurita boia picanta
Amestecam 2 linguri de ulei cu condimentele mentionate. Ungem carnea cu acest amestec si o dam la frigider pentru cateva ore pentru a se marina bine.
Apoi o asezam intr-o forma termorezistenta si o acoperim cu usturoiul taiat feliute
Punem restul de ulei si un pahar de apa Acoperim forma cu un capac sau cu folie de aluminiu si o dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 2 - 3 ore... pana ce carnea este moale
Pe parcurs trebuie sa verificati daca nu a secat de apa iar daca este cazul se va mai adauga apa.
Cand carnea este moale, o scoatem din cuptor si o lasam putin la racit
Apoi o feliem si punem inapoi in sos feliile de carne
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu