... numele nu va spune nimic, asa-i? Nici mie :)))) Eu as fi numit reteta "Franzela umpluta" :)
Ingrediente aluat:
500 gr. faina alba
20 gr. zahar
50 gr. untura sau margarina
8 - 10 gr. sare
20 gr. drojdie proaspata sau 1 plic de drojdiuta uscata
250 gr. apa
Ingrediente umplutura:
5 - 7 felii mari de salam
3 - 5 felii de sunca
100 - 150 gr. cascaval
1/2 ardei rosu
cateva masline taiate felii
Pentru uns:
1 galbenus
1 lingura de lapte
Punem toate ingredientele pentru aluat in masina de paine si selectam programul "aluat" care va framanta + dospire aluat in 1.5 ore.
Sau amestecam toate ingredientele si le framantam cu mana cca. 5 - 10 min apoi lasam aluatul sa creasca 1 ora.
Pana ce creste aluatul pregatim ingredientele pentru umplutura
Apoi intindem aluatul (direct pe hartia de copt pe care punem putina faina)
Asezam ingredientele
Si impletim fasiutele - din dreapta o fasie peste care punem una din stanga si tot asa mai departe
Ungem cu galbenusul amestecat in prealabil cu 1 lingura de lapte si introducem la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 - 35 min... sau pana ce aluatul este maro-auriu deasupra
Aceasta franzela se poate servi calda dar si rece este foarte buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu