joi, 19 aprilie 2012

Cornuri moi




Ingrediente

Aluat:
2 oua
10 gr. drojdie uscata
100 gr. zahar
200 ml. lapte
60 gr. unt
550 gr. faina
1/2 lingurita sare

Umplutura:
200 g nuca macinata
50 g cacao neagra
1 borcanel de dulceata acrisoara
esenta de rom

Pentru uns:
1 galbenus
2 linguri lapte

Incepem prin a amesteca drojdia cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla / isi dubleaza volumul



Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam ouale, restul de zahar, untul topit si racit, laptele ramas si faina putin cate putin. Punem pe programul framantare aluat si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura amestecam toate ingredientele
Scoatem aluatul din masina si il impartim in 2. Fiecare bucata o intindem cu sucitorul intr-o foaie rotunda de cca. 0.5 cm. grosime. 
Taiem foaia in 8 triunghiuri
Pe baza mare a triunghiului punem cate o lingurita de umplutura
Rulam si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt
Le ungem cu galbenusul amestecat cu lapte si le dam la cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc




Dupa ce le scoatem din cuptor le punem pe un dog de lemn si le acoperim cu un prosop si le lasam sa se racesca putin apoi le putem savura cu un pahar de lapte :)





miercuri, 18 aprilie 2012

Tort cu mere si mousse de mere




Ingrediente:

Blat:
4 oua
170 gr. zahar
100 ml. lapte
60 ml. ulei
180 gr. faina
15 gr. cacao
1 plic praf de copt

2 - 3 mere
3 linguri zahar

Crema:
800 gr. mere
100 gr. zahar
1/4 lingurita scortisoara
400 ml. frisca
15 gr. gelatina

Glazura caramel:
100 g zahar
50 h unt
70 ml frisca
5 g gelatina

Incepem prin a scobi merele si a le taia rondele.
Asezam rondelele in tava de tort tapetata cu hartie de copt
Presaram desupra 1.5 ling. zahar
Pregatim aluatul.
Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam laptele, uleiul si vanilia si omogenizam. Amestecam faina cu cacaua si praful de copt si adaugam acest amestec peste amestecul de oua si omogenizam bine. Impartim compozitia in 2.
1/2 din compozitie punem peste mere si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 - 20 min.
Scotem blatul si il punem la racit. La fel procedam si cu celalalt blat.
Apoi ne apucam de crema.
Pentru aceasta curatam merele si le taiem cubulete. Le stropim cu zeama de lamaie, punem zaharul si scortisoara si le punem la fiert in apa cat sa le acopere. Le fierbem cca. 15 min.
Apoi le pasam cu blenderul pana se fac piure.
Punem gelatina intr-un pahar impreuna cu 3 - 4 linguri de apa si o lasam sa se hidrateze pentru cateva minute. Apoi o punem pe bain - marie (sau cateva secunde, 10 - 15, in microunde) pentru a se dizolva. 
Dupa ce s-a dizolvat gelatina bine o amestecam cu piureul de mere. 
Mixam frisca si adaugam pireul de mere.
Omogenizam bine
Asezam primul blat cu partea inferioara in sus
Punem 1.2 din crema
Apoi al doilea blat, cealalata jumate de crema si dam tortul la rece pana pregatim jeleul de caramel
Pentru a face jeleul de caramel punem intr-o carticioara zaharul si untul, punem pe foc si amestecam pana ce se topeste zaharul. Adaugam frisca si tinem amestecul pe foc cca. 2 - 3 minute. Cu gelatina procedam la fel ca mai sus iar dupa ce este dizolvata o adaugam la amestecul de caramel.
Lasam jeleul putin la racit 
Cand jeleul este racit il turnam peste tort si dam tortul la rece pentru cateva ore


Pofta buna!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...