Ingrediente
Aluat:
2 oua
10 gr. drojdie uscata
100 gr. zahar
200 ml. lapte
60 gr. unt
550 gr. faina
1/2 lingurita sare
10 gr. drojdie uscata
100 gr. zahar
200 ml. lapte
60 gr. unt
550 gr. faina
1/2 lingurita sare
Umplutura:
200 g nuca macinata
50 g cacao neagra
1 borcanel de dulceata acrisoara
esenta de rom
50 g cacao neagra
1 borcanel de dulceata acrisoara
esenta de rom
Pentru uns:
1 galbenus
2 linguri lapte
2 linguri lapte
Incepem prin a amesteca drojdia cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla / isi dubleaza volumul
Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam ouale, restul de zahar, untul topit si racit, laptele ramas si faina putin cate putin. Punem pe programul framantare aluat si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura amestecam toate ingredientele
Scoatem aluatul din masina si il impartim in 2. Fiecare bucata o intindem cu sucitorul intr-o foaie rotunda de cca. 0.5 cm. grosime.
Taiem foaia in 8 triunghiuriPe baza mare a triunghiului punem cate o lingurita de umplutura
Rulam si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt
Le ungem cu galbenusul amestecat cu lapte si le dam la cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc
Dupa ce le scoatem din cuptor le punem pe un dog de lemn si le acoperim cu un prosop si le lasam sa se racesca putin apoi le putem savura cu un pahar de lapte :)