joi, 3 februarie 2011

Tort cu fructe



Avand in vedere ca aceasta reteta este prima reteta pe care o postez pe acest blog, imi cer scuze ca nu am poze cu pasii executiei tortului...

Blat:
7 oua

230 g zahar
35 ml apa
35 ml ulei
10.5 linguri faina
Batem albusurile spuma, adaugam zaharul mixand in continuare pana devin tari. Apoi adaugam apa si galbenusurile frecate cu ulei si amestecam cu o lingura de jos in sus pana se incorporeaza galbenusurile. Apoi se adauga cate putin din faina omogenizand amestecul.
Compozitia rezultata se pune intr-o forma de tort de diametru 26 cm. si sa da la cuptor pt. 30-35 de min. la 175 de grade, in ultimele 5 minute se ridica temperatura cuptorului pana la 190 de grade.

Crema piersici:
200 ml. frisca
2 iaurturi Danone Cremoso de piersici
1 compot de piersici fara samburi
1/2 plic gelatina alimentara dr. Oetker (gelatina fin maruntita alba)

Crema visine:
200 ml. frisca
2 iaurturi Danone Cremoso de visine
1 compot de visine fara samburi
1/2 plic gelatina alimentara dr. Oetker (gelatina fin maruntita alba)

Glazura:
75 gr de ciocolata
35 gr de unt
1 lingura de ulei
1 lingura de apa
1 lingurita de zahar pudra

Le topim in bain marie si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Ornare:
bentita + funda
3 randuri piscoturi
200 ml. frisca
2 pachete mici toffifee
1 ciocolata Milka cu capsuni
1 punga sugus pt. trandafir (optional)

Asamblare:
Blatul se taie in 3 bucati egale.
Pe platou se aseaza prima foaie de blat care se insiropeaza cu compotul de piersici. Se pune crema de visine si se nivelaza bine. Se “infig” visinele in crema. Peste se aseaza a doua foaie de blat care la randul ei se insiropeaza cu compot de piersici. Peste se pune crema de piersici si ulterior se “infig” in ea piersicile taiate pe lung. In cele din urma se aseaza ultima foaie de blat care si ea trebuie insiropata ca celelalte.
Se face glazura de ciocolata si se imbraca partea de sus a tortului cu aceasta. Se bate frisca si se imbraca partea laterala a tortului in frisca ca sa fie posibila “lipirea” piscoturilor de tort. Dupa ce s-au aplicat piscoturile de tort se pring cu o bentita...
Deasupra tortului se fac rozete de frisca. Pe ele se aseaza toffifee-urile. Langa se mai poate face un lant de rozete.
Ulterior se pune ciocolata rasa pe razatoarea mare. Si in mijloc se poate aseza un trandafir facut din caramele sugus.


 

Si alte poze cu acelasi tort dar alt ornament :)


4 comentarii:

FlyingRoo spunea...

Felicitari pentru blogul nou-nout, sa o tii tot asa pentru ca ai inceput foarte, foarte bine... retete interesante, executie excelenta, formatarea blogului placuta si fara briz-briz-uri, etc

La cat mai multe retete de calitate si timp placut petrecut in bucatarie - am pus deja blogul tau la favorite, ma duc sa te caut si pe FaceBook :-)

Happy cooking!


Nina T.

Andreea spunea...

Chiar a fost bun tortul si sa vezi ce placut surprins a fost Sorin cand i l-am facut cadou...
Sa nu ma dai de gol ca contributia mea a fost minima:-P...A fost bine si pe post de asistenta...

Codin spunea...

Numai sa nu citeasca Sorin comentariul Andreei.

Andreea Dörr spunea...

Cam asa e :) Ai dreptate, Codi!

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...