miercuri, 9 martie 2011

Supa de gaina cu taitei

Ingrediente:
1 gaina de casa de 1 - 1,2 kg.
(piept, spate, aripioare, pulpe)
2 morcovi
1 ceapa
1 telina mica
2 radacini de patrunjel
patrunjel verde
sare
Punem la fiert carnea de gaina in 4-5 l. apa impreuna cu putina sare. Intrucat carnea de gaina de casa e mai tare decat cea din comert putem pune in apa de fiert 1 lingura din inox care va grabi putin fierberea gainii.
O lasam la fiert la foc mic, acoperita cu un capac, pentru 40 - 50 min.

Dupa cele 40 - 50 min. adaugam legumele si acoperim din nou cu capacul si mai lasam la fiert pana ce carnea si legumele sunt fierte
Strecuram supa
Adaugam inapoi la supa strecurata morcovii si carnea de gaina, o degustam de sare
Adaugam patrunjelul tocat si taiteii facuti dintr-un ou (reteta o gasiti aici) si o punem din nou pe foc pentru 5 min.
Si gata supita :)




1 comentarii:

Explora Cuisine spunea...

Clasic dar super bun, acum cum ninge asa pe aici, as manca o supa buna :)

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...