miercuri, 16 februarie 2011

Mac and cheese



Sau macaroane cu branza :)))

Ingrediente:
1 punga de macaroane de orice tip
500 - 600 gr. branza (eu am avut cas, dar se poate folosi si cascaval, branza de burduf)
1 pahar de lapte
1 lingura faina
3 linguri de ulei
unt pentru uns tava
Macaroanele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj
In timpul in care macaroanele sunt la fiert incepem sa facem sosul bechamel.
Punem uleiul in tigaie 
Cand s-a incins uleiul adaugam 1 lingura de faina
Amestecam bine si o lasam sa se prajeasca putin
Adaugam laptele
Amestecam pana ce s-a omogenizat compozitia si mai o lasam putin pe foc
 Dam branza pe razatoarea mare
Ungem o tava termorezistenta cu unt
Dupa ce au fiert macaroanele le strecuram
Le trecem printr-un "dus" de apa rece si le punem inapoi in oala unde au fiert
Adaugam branza rasa
Lasam oala pe foc pana ce s-a topit branza
Adaugam sosul bechamel
Si amestecam din nou bine :)
Toata compozitia se toarna in forma de iena
Se da la cuptor la 200 grade pentru 20 - 25 minute
Si rezultatul... foarte gustos, ca la mami meu acasa :D



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...