marți, 24 ianuarie 2012

Prajitura cu aluat ras


O prajitura usor de facut... si foarte frageda

Ingrediente:
3 galbenusuri
80 gr. zahar
1 margarina
3 linguri smantana
2 linguri ulei
1 plic praf de copt
300 gr. faina

dulceata / gem

3 albusuri + 150 gr. zahar (pentru bezea)

Mixam galbenusurile cu zaharul pana ce se topeste zaharul. Apoi adaugam margarina (la temperatura camerei), smantana, uleiul si la final faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul obtinut este un aluat relativ moale.
Intindem 3/4 din aluat in tava si punem tava in frigider
1/4 din aluat il punem intr-o punga sau in folie alimentara si il dam la congelator pana ce a inghetat bine. Intre timp mixam albusurile impreuna cu zaharul pana ce se topeste zaharul.
Dupa ce a inghetata aluatul, scoatem tava din frigider si intindem uniform dulceata
Apoi albusurile batute spuma si deasupra radem aluatul inghetat.
Dam prajitura la cuptor preincalzit la 175 - 180 grade pentru 30 - 35 min.
Dupa ce am scos-o, o lasam la racit in tava.
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...