duminică, 22 mai 2011

Cheesecake cu jeleu de visine

 

Un tort cu branzica de vaci incredibil de bun :)

Ingrediente (sursa):

Blat
150 gr. unt
1 pachet de biscuiti
1 lingura de zahar

Umplutura
1 kg. branza dulce de vaci
2 cani de zahar
3 linguri de faina
1 fiola esenta vanilie
coaja rasa de la o lamaie
1 lingura de suc de lamaie
3 oua mari
1 galbenus
1.5 cana smantana acra
1 varf de cutit de sare

Topping
1 borcanel de dulceata de visine
1 gelatina alimentara 
Pentru blat sfaramam biscuiti cu sucitorul si ii amestecam cu untul topit. Amestecul obtinut il asezam (presam) pe fundul formei de tort (forma se tapeteaza cu hartie de copt si se unge cu unt) si il dam la cuptorul preiuncalzit la 180 grade pentru 10 minute. Dupa aceea il scotem si il lasam la racit.
Acum ne putem apuca de umplutura. Punem branzica de vaci intr-un bol si o mixam la viteza mica cca. 2 min. Adaugam apoi treptat zaharul, apoi faina si sarea si amestecam pana ce zaharul s-a topit putin
Separat mixam ouale amestecate cu esenta de vanilie, coaja si sucul de lamaie timp de cateva minute, apoi punem treptat smantana acra si amestecam pana ce se omogenizeaza bine
Amestecam aceasta compozitie cu cea de branza
Turnam compozitia rezultata in forma de tort si o dam la cuptorul preincalzit la 110 grade pentru 20 min. Dupa cele 20 min. oprim focul dar lasam prajitura in cuptor pentru inca 2 ore
Dupa ce scoatem prajitura din cuptor o dam la rece pentru cel putin 8 ore (eu am lasat-o de pe o zi pe alta)
Dupa acest timp putem pune si toppingul. Pentru topping dizolvam gelatina alimentara in 4 linguri de apa fierbinte si o amestecam ulterior cu dulceata. Varsam toppingul peste tort si mai dam tortul la rece pentru 1 ora. Dupa aceea inlaturam inelul formei de tort si savuram tortul :)



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...