miercuri, 25 mai 2011

Peste marinat la cuptor

Ingrediente:
1 crap de 1.5 kg. (puteti folosi orice alt peste)
1 cana ulei
1 cana vin
1/3 cana otet
2 cepe
3 catei de usturoi
sare, piper, boia
Pestele spalat si curatat il taiem in bucati de 3-4 cm., il condimentam si il dam deoparte pentru 30 min. In acest timp taiem ceapa solzisori si usturoiul rondele. Intr-un vas termorezistent adaugam uleiul, vinul, otetul, ceapa si usturoil si amestecam bine. Apoi asezam feliile de peste si acoperim vasul cu folie de aluminiu
Dam vasul la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 2 ore. Dupa cele 2 ore luam folia de aluminiu si mai lasam pestele vreo 30 - 40 min. la cuptor pana ce se rumeneste usor.
Astfel pregatit pestele, este ca si cel din conserva, oasele se sfarama.
Se poate pastra la frigider in borcane cu filet pentru mai mult timp. Poate fi un aperitiv sau se poate servi alaturi de o garnitura de cartof natur sau de ce nu orez

2 comentarii:

vincent spunea...

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef

alexandrina marilena spunea...

Acum incerc sa fac peste marinat si presimt ca iese delicios!miltumesc pentru reteta!

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...