vineri, 17 iunie 2011

Dulceata de capsuni


Ingrediente (sursa):
4 kg. de capsuni
2 kg. zahar
2 lamai

Spalam bine capsunile, le scurgem de apa si le taiem codita si apoi le taiem in 2 sau daca sunt micute le lasam intregi.
Punem zaharul si zeama de lamaie deasupra lor 
Amestecam bine...
Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si il dam la frigider de pe o zi pe alta.
Cu cat lasam capsunile mai mult la macerat cu atat mai buna o sa fie dulceata
Intre timp pregatim si borcanele :)
A doua zi punem capsunile la fiert la foc mic pentru cca. 1.5 - 2 ore
Atentie: spuma care se formeaza la fierbere e bine sa o luam jos


Dupa ce a fiert dulceata stingem focul si o mai lasam 15 min. in vasul in care a fiert.
Apoi punem dulceata in borcane :) Mie mi-au iesit 3 borcane de 750 si unul micut de dulceata.
Usor, asa-i?

1 comentarii:

Anonim spunea...

buna ! aceste borcane sterilizeaza bine? multumesc

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...