sâmbătă, 19 martie 2011

Varza cu afumatura

Nimic mai simplu...

Ingrediente:
1 varza
1 kg. afumatura (carnat, costita, muschiulet, slaninuta)
3 rosii 
2 cepe
sare, piper, cimbru
Ceapa se taie solzisori si se caleste impreuna cu slaninuta
Cand ceapa a devenit aurie se adauga carnea condimentata si se mai lasa putin la prajit
Se taie varza, fideluta, se sareaza si se lasa cca. 10 min. sa se inmoaie. Dupa aceea luam varza in pumn si intai o scurgetem bine de apa pe care o lasa, caci se spune ca in acea apa sunt toate toxinele si astfel se elimina, si o adaugam la carne
O lasam cateva minute pana ce scade putin iar apoi adaugam rosile taiate cubulete si cimbrul. Se poate adauga si marar, dar eu nu sunt fan al mararului asa ca nu am bagat
 Adaugam 1 ceasca de apa 
Lasam sa fiarba la foc mic pana ce carnea este patrunsa.
Pofta buna :)

1 comentarii:

Explora Cuisine spunea...

Delicios, suntem pe acelasi gand, maine postez si eu reteta de varza :) duminica frumoasa!!!

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...