miercuri, 16 martie 2011

Praline de ciocolata cu crema de portocale

Frumoasele mele praline... :))

Ingrediente (sursa):
350 gr. ciocolata
35 gr. unt - optional
100 gr. ciocolata alba
5 ling. frisca lichida
3 - 4 picaturi esenta portocale
coaja rasa de la o portocala
Ciocolata (eu am folosit ciocolata neagra cu un procentaj mare de cacao, dar se poate folosi si ciocolata de lapte) impreuna cu untul (este optional - il folosim doar cand utilizam ciocolata neagra cu un concentrat de cacao de peste 70%, iar daca folosim ciocolata de lapte, nu avem nevoie de unt), se topeste pe bain-marie
Se amesteca continuu pana cand se topeste in totalitate. Se ia vasul de pe foc si se da la congelator pentru 10 min. Se scoate de la congelator si se pune pe bain-marie pana ce se topeste din nou ciocolata. Acest procedeu cu racirea si topirea repetata a ciocolatei face ca ciocolata sa fie mai stabila termic adica pralinele nu se vor topi asa de repede la atingere.
Forma de silicon se umple cu ciocolata (detalii mai exacte despre forma pe care am folosit-o gasiti aici)
Ciocolata se lasa in forma timp de 2 - 3 min., cat sa apuce sa adere de peretii formelelor, apoi se rastoarna deasupra vasului in care am topit ciocolata. Lasam sa se scurga ciocolata din forma pana cand se formeaza un gol in mijlocul inimioarelor. Dam forma la congelator pentru 10 - 15 min.
Ciocolata ramasa se tine in continuare pe bain marie
Ne apucam de umplutura.
Punem pe bain-marie ciocolata alba impreuna cu frisca, esenta de portocale si coaja de portocala rasa
Se amesteca in continuu pana ce s-a topit toata ciocolata. Luam vasul de pe foc si il lasam putin la racit
Dupa cele 10 - 15 min. scoatem forma din congelator si umplem golurile cu compozitia de cioco alba, lasand neaparat 3 mm. spatiu pana la limita superioara a formei
Forma se da din nou la congelator pentru 15 min. 
Dupa aceea o scoatem si o umplem cu restul de ciocolata neagra (ciocolata care a fost in permanenta pe bain-marie)
Cu ajutorul unui cutit indepartam excesul de ciocolata si dam la frigider pentru cca. 1 ora.
Si cam acesta este rezultatul :)

8 comentarii:

Magda spunea...

Suuuuuuuuper bune. Mai fa si mai adu-ne:))))))))

iulia spunea...

Foarte delicioase....au un gust minunat mai ales cu aceea crema de portocale!

Codin spunea...

Pot sa spun ca sunt intradevar excelente! Gust puternic. Foarte bune.

ramona spunea...

heeei, dar nu afecteaza cumva frigiderul daca punem in el ciocolata fierbinte?

Andreea Dörr spunea...

Nu cred... si nu prea are cum fiindca ciocolata se raceste suuuuper repede, nu e ca mancarea in sine... Incearca si vei vedea :)

Emilia Stanescu spunea...

Suupppeeerrrbbbeeeeee!

ralu spunea...

wow as vrea si eu 1... toate

Unknown spunea...

cum se pastreaza? rezista mult timp fara frigider? vreau sa fac cadou o cutie cu aceste minunatii. multumesc

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...