joi, 17 martie 2011

Waffe (reteta de baza)


Ingrediente (sursa):
250 gr. zahar
250 gr. margarina
5 oua
1/2 fiola vanilie
1/2 fiola esenta rom
500 gr. faina
500 ml. lapte
1/2 plic praf de copt

 Frecam margarina cu zaharul, apoi incorporam ouale
Adaugam vanilia si esenta de rom si continuam sa amestecam. Ulterior adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt
La final adaugam laptele in fir subtire. Consistenta aluatului este de consistenta unei smantani groase
Incalzim aparatul de waffe. Il ungem cu ulei
Turnam cate un polonic de aluat, cat sa acoperim 1/2 din forma.
Lasam 3-4 min. la copt (asta in functe de aparatul folosit... Unele aparate coc waffele si in 2 min...) si cam atat :)
Mie mi-au iesit cam 15 waffe


 Waffe cu alta ocazie... In poza am facut 2 portii...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...