marți, 7 iunie 2011

Tort de ciocolata si crema de oua

Ingrediente:

Blat
7 oua
230 gr. zahar
35 ml. apa
35 ml. ulei
1 lingura cacao
9 linguri faina
1 lingurita praf de copt

Crema de ciocolata:
2 ciocolate Milka de lapte
1 ciocolata neagra cu un procentaj de cacao peste 70%
300 ml. frisca lichida

Crema de oua (sursa):
2 oua
100 gr. zahar
75 ml. compot de piersici
7 gr. de gelatina granule
200 ml. frisca

Fructe:
2 compoturi de piersici

Glazura:
1 ciocolata Milka de lapte
40 gr. unt
1 lingura ulei
1 lingura apa 
1 lingurita zahar pudra

Ornat
Bilute de zahar colorate
Role de napolitana cu ciocolata
Catelusi din fondant de marshmellows

Prima data facem crema de ciocolata fiindca ea trebuie sa stea mai mult la frigider.
Punem cele 300 ml frisca lichida pe foc. Cand frisca s-a incins foarte bine adaugam ciocolata rupta in bucatele.
Lasam pe foc mic amestecand tot timpul pana se topeste toata ciocolata. Ulterior se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se pune intr-un bol in care crema se va bate mai tarziu si se pune in frigider pentru min. 4 ore. Eu am lasat-o de pe o zi pe alta.
Pentru crema de oua batem ouale cu zaharul pe baie de abur pana cand crema se ingroase... cca. 15 min.
Lasam crema rezultata sa se raceasca bine, apoi turnam compotul de piersici. Separat inmuiem gelatina in 2-3 linguri de apa fierbinte si amestecam pana ce se dizolva bine. In gelatina dizolvata adaugam 3 linguri de crema de oua, omogenizam, apoi o amestecam cu restul de crema de oua si o dam de o parte. Batem spuma frisca si o incorporam in crema de oua.

Blatul (realizarea blatului o gasiti aici) se taie in 3 parti egale
Pe un platou asezam primul blat, il insiropam cu compotul de piersici. Punem crema de ciocolata si asezam 1/2 din piersici deasupra cremei
Peste crema de ciocolata si piersici punem urmatorul blat, il insiropam. Punem crema de oua si asezam restul de piersici deasupra cremei
La final asezam ultimul blat pe care il insiropam. Dam tortul la rece pentru cateva ore.
Apoi inlaturam inelul de pe tort
Si il imbracam in ciocolata (pentru glazura de ciocolata topim toate ingredientele pe baie de abur) si asezam lateral rolele de napolitana iar deasupra presaram bilutele de zahar




4 comentarii:

Daniela Addario spunea...

Foarte frumusel tortul, iar indivizii de deasupra, sint simpatici foc... Felicitari !!!

Alina---Explora Cuisine spunea...

Crema de oua suna foarte bine pentru mine, sigur o incerc :) iar tortul e o minunatie, inalt si elegant!

Craita spunea...

catelusii sunt tare simpatici!

Andreea Dörr spunea...

Daniela, Alina si Craita, merci de comentarii...
Alina, crema de oua este super gustoasa, ti-o recomand cu cea mai mare placere.
Si da... catelusii sunt simpatici foc, doar ca mi-a luat vreo 2 ore sa-i fac :)

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...