joi, 16 iunie 2011

Tort nemtesc cu branza


Ingrediente (sursa):

Blat
 1 ou
75 gr. unt
75 gr. zahar
200 gr. faina
1/2 praf de copt
esenta de vanilie

Umplutura
500 gr. branza de vaci
4 galbenusuri
1 lingura amidon
100 gr. zahar
2 linguri smantana
esenta de vanilie

Bezea
4 albusuri
100 gr. zahar

Amestecam oul cu untul (la temperatura camerei), zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare

Adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt si framantam bine pana ce rezulta un aluat omogen. Aluatul il dam la frigider pentru 30 min., timp in care pregatim umplutura.
Mixam branza de vaci la viteza mica pentru 2 min. Apoi adaugam zaharul si esenta de vanilie si mai mixam putin
Adaugam pe rand cate un galbenus, amestecand bine dupa fiecare
apoi smantana si la final amidonul 
Scoatem aluatul de la rece si il presam cu degetele in forma de tort unsa in prealabil cu unt. Forma folosita are diametrul de 24 cm.
Turnam crema de branza peste aluat
Dam prajitura la cuptor la 175 grade pentru 40 min. Intre timp pregatim bezeaua (batem bine albusurile spuma apoi adaugam in ploaie zaharul mixand in continuare)
Dupa cele 40 min. scoatem prajitura din cuptor si spritam deasupra spuma de albusuri
Dam din nou la cuptor pentru inca 20 min.
Si gata un delicios tortulet :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...