vineri, 13 ianuarie 2012

Treccia ripiena salata


... numele nu va spune nimic, asa-i? Nici mie :)))) Eu as fi numit reteta "Franzela umpluta" :)

Ingrediente aluat:
500 gr. faina alba
20 gr. zahar
50 gr. untura sau margarina
8 - 10 gr. sare
20 gr. drojdie proaspata sau 1 plic de drojdiuta uscata
250 gr. apa

Ingrediente umplutura:
5 - 7 felii mari de salam
3 - 5 felii de sunca
100 - 150 gr. cascaval
1/2 ardei rosu
cateva masline taiate felii

Pentru uns:
1 galbenus
1 lingura de lapte

Punem toate ingredientele pentru aluat in masina de paine si selectam programul "aluat" care va framanta + dospire aluat in 1.5 ore.
Sau amestecam toate ingredientele si le framantam cu mana cca. 5 - 10 min apoi lasam aluatul sa creasca 1 ora.



Pana ce creste aluatul pregatim ingredientele pentru umplutura


Apoi intindem aluatul (direct pe hartia de copt pe care punem putina faina)

Taiem aluatul ca in imagine
Asezam ingredientele



Si impletim fasiutele - din dreapta o fasie peste care punem una din stanga si tot asa mai departe
Ungem cu galbenusul amestecat in prealabil cu 1 lingura de lapte si introducem la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 - 35 min... sau pana ce aluatul este maro-auriu deasupra

Aceasta franzela se poate servi calda dar si rece este foarte buna.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...