vineri, 9 septembrie 2011

Up-side-down apple cake



Ingrediente:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 praf de copt

4 linguri zahar

mere


Punem cele 4 linguri de zahar direct in tava si dam tava la cuptor pana ce se caramelizeaza zaharul
Intre timp curatam merele, le scoatem miezul si le taiem in doua
Dupa ce s-a caramelizat zaharul, scoatem tava din cuptor si asezam merele in ea
In fiecare scobitura de mar punem 1/2 linugrita de margarina... in total folosim cam 1/2 de pachet de margarina.
Dam tava la cuptor pana ce se inmoiat merele apoi o scoatem si o lasam la racit putin
In acest timp ne apucam de aluatul pentru blat. Pentru acesta batem albusurile spuma cu un praf de sare pana devin tari, adaugam cele 6 linguri de zahar in ploaie mixand in continuare apoi galbenusurile si in final faina amestecata cu praful de copt


Aluatul rezultat il punem peste mere si dam la cuptor la 175 grade pentru cca. 30 min.
Scoatem tava din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca in tava
Cand prajitura s-a racit o intoarcem pe un platou si o servim :)






3 comentarii:

Miha spunea...

Deliciu total!

nicu spunea...

asta da paradis! cam ca timp dureaza preparea? sper sa reusesc s-o prepar pana la runda mea de pariuri sportive live. iti multumesc mult pentru receta. fug la bucatarie:D

Roxana spunea...

Excelent. Cel mai mult imi plac prajiturile astea care nu necesita nspe mii de drumuri la supermarketuri sa gasesti cine stie ce ingrediente. Bravo

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...