Ingrediente:
1 crap de 1.5 kg. (puteti folosi orice alt peste)
1 cana ulei
1 cana vin
1/3 cana otet
2 cepe
3 catei de usturoi
sare, piper, boia
Pestele spalat si curatat il taiem in bucati de 3-4 cm., il condimentam si il dam deoparte pentru 30 min. In acest timp taiem ceapa solzisori si usturoiul rondele. Intr-un vas termorezistent adaugam uleiul, vinul, otetul, ceapa si usturoil si amestecam bine. Apoi asezam feliile de peste si acoperim vasul cu folie de aluminiuDam vasul la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 2 ore. Dupa cele 2 ore luam folia de aluminiu si mai lasam pestele vreo 30 - 40 min. la cuptor pana ce se rumeneste usor.
Astfel pregatit pestele, este ca si cel din conserva, oasele se sfarama.
Se poate pastra la frigider in borcane cu filet pentru mai mult timp. Poate fi un aperitiv sau se poate servi alaturi de o garnitura de cartof natur sau de ce nu orez