miercuri, 25 mai 2011

Peste marinat la cuptor

Ingrediente:
1 crap de 1.5 kg. (puteti folosi orice alt peste)
1 cana ulei
1 cana vin
1/3 cana otet
2 cepe
3 catei de usturoi
sare, piper, boia
Pestele spalat si curatat il taiem in bucati de 3-4 cm., il condimentam si il dam deoparte pentru 30 min. In acest timp taiem ceapa solzisori si usturoiul rondele. Intr-un vas termorezistent adaugam uleiul, vinul, otetul, ceapa si usturoil si amestecam bine. Apoi asezam feliile de peste si acoperim vasul cu folie de aluminiu
Dam vasul la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 2 ore. Dupa cele 2 ore luam folia de aluminiu si mai lasam pestele vreo 30 - 40 min. la cuptor pana ce se rumeneste usor.
Astfel pregatit pestele, este ca si cel din conserva, oasele se sfarama.
Se poate pastra la frigider in borcane cu filet pentru mai mult timp. Poate fi un aperitiv sau se poate servi alaturi de o garnitura de cartof natur sau de ce nu orez

marți, 24 mai 2011

Ciorba de salata verde


Ingrediente:
3 - 4 salate
4 oua
100 gr. slanina afumata
1 pahar de lapte
200 gr. smanatana acra
7 - 8 catei de usturoi
2 linguri de faina
ulei, otet
sare

Prajim slanina
Adaugam salata verde spalata si rupta bucatele mici in prealabil si o calim putin
Apoi punem apa... cca. 4 litri
In paralel facem o omleta din cele 4 oua + sare pe care dupa ce este gata o taiem in cuburi
Cand salata este aproape fiarta, adaugam omleta si o mai lasam putin la fiert
La final amestecam laptele cu cele 2 linguri de faina si smantana. Pentru a evita formarea de cocoloase, amestecam aceasta compozitiea cu cateva linguri de ciorba fierbinte si dupa aceea varsam totul in ciorba si amestecam bine, o mai lasam pe foc pana mai da un clocot si gata. Adaugam sare si otet dupa gust...

luni, 23 mai 2011

Salata de sfecla rosie cu hrean


Ingrediente:
3-4 kg. sfecla rosie
1-2 radacini de hrean
sare
zahar
otet

Fierbem sfecla rosie pana ce se inmoaie bine... eu cred ca am fiert-o 1-2 ore...
O lasam la racit, o curatam de coaja si o dam pe razatoarea mare
Apoi adaugam sare dupa gust (eu am pus 1 lingurita) si o lasam vreo 2 ore sa isi traga bine sarea
Dupa aceea adaugam hreanul ras. Mie una nu imi place sa rad hreanul asa ca am folosit 1/2 borcanel de hrean in otet (pe care l-am cumparat).
Amestecam 2-3 linguri de zahar cu otet... si aici este in functie de gustul fiecaruia... Acest amestec il varsam peste salata si amestecam bine
Salata de sfecla rosie se tine in borcane... si cel mai bine la frigider.

Pui cu orez si legume


Ingrediente:

3 pulpe de pui dezosate
1 ceapa
1 punga de legume mexicane
2 pahare de orez
ulei
sare, piper, boia dulce

Incepem prin a cali ceapa. Cand a prins culoare adaugam o lingurita de boia dulce
Apoi adaugam carnea sarata si piperata in prealabil si o lasam sa se caleasca bine
Cand carnea s-a prajit putin, adaugam legumele si orezul
Apoi 2-3 cani de apa si lasam sa fiarba... Daca mai este necesar apa, mai adaugam pe parcurs
Se lasa pe foc mic pana ce orezul si carnea sunt fierte bine

duminică, 22 mai 2011

Cheesecake cu jeleu de visine

 

Un tort cu branzica de vaci incredibil de bun :)

Ingrediente (sursa):

Blat
150 gr. unt
1 pachet de biscuiti
1 lingura de zahar

Umplutura
1 kg. branza dulce de vaci
2 cani de zahar
3 linguri de faina
1 fiola esenta vanilie
coaja rasa de la o lamaie
1 lingura de suc de lamaie
3 oua mari
1 galbenus
1.5 cana smantana acra
1 varf de cutit de sare

Topping
1 borcanel de dulceata de visine
1 gelatina alimentara 
Pentru blat sfaramam biscuiti cu sucitorul si ii amestecam cu untul topit. Amestecul obtinut il asezam (presam) pe fundul formei de tort (forma se tapeteaza cu hartie de copt si se unge cu unt) si il dam la cuptorul preiuncalzit la 180 grade pentru 10 minute. Dupa aceea il scotem si il lasam la racit.
Acum ne putem apuca de umplutura. Punem branzica de vaci intr-un bol si o mixam la viteza mica cca. 2 min. Adaugam apoi treptat zaharul, apoi faina si sarea si amestecam pana ce zaharul s-a topit putin
Separat mixam ouale amestecate cu esenta de vanilie, coaja si sucul de lamaie timp de cateva minute, apoi punem treptat smantana acra si amestecam pana ce se omogenizeaza bine
Amestecam aceasta compozitie cu cea de branza
Turnam compozitia rezultata in forma de tort si o dam la cuptorul preincalzit la 110 grade pentru 20 min. Dupa cele 20 min. oprim focul dar lasam prajitura in cuptor pentru inca 2 ore
Dupa ce scoatem prajitura din cuptor o dam la rece pentru cel putin 8 ore (eu am lasat-o de pe o zi pe alta)
Dupa acest timp putem pune si toppingul. Pentru topping dizolvam gelatina alimentara in 4 linguri de apa fierbinte si o amestecam ulterior cu dulceata. Varsam toppingul peste tort si mai dam tortul la rece pentru 1 ora. Dupa aceea inlaturam inelul formei de tort si savuram tortul :)



vineri, 20 mai 2011

Tort Barbie 2


Reteta acestui tort este identica cu cea de la Tort Barbie 1 doar ca rochita si decoratiunile sunt altfel.

Am postat poze cu acest tort in speranta ca va mai dau vreo idee in a decora un tort Barbie :)

Si ea este puiuta mica pentru care am facut tortul... Asa-i ca e cea mai frumoasa fetita???








Si aceste ornamente le-am folosit pentru a infrumuseta rochita papusii
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...