luni, 20 iunie 2011

Galuste de cartofi in sos picant


Ingrediente (sursa):
1 kg. cartofi (NU cartofi noi)
75 gr. unt
100 gr. branza de burduf sau telemea
2 oua mici
3 linguri faina
sare si piper

Sos:
1 cana suc de rosii
1 ceapa
5 catei usturoi
sare
piper
1/2 boia picanta
1 lingurita oregano
150 g cascaval pt. tavalit
patrunjel verde


Fierbem cartofii in apa si sare.
Dupa ce s-au fiert si racit putin, ii curatam de coaja si ii pisam cu furculita.
Imediat dupa ce i-am pisat adaugam untul si amestecam bine pana ce s-a topit. Apoi adaugam telemeaua rasa, ouale, faina, sarea si piperul
Pentru sos tocam marunt ceapa, pisam usturoiul si le amestecam cu sosul de rosii si condimentele mentionate. Sosul rezultat il punem pe fundul unui vas termorezistent
Din compozitia de cartofi formam cu mainile ude galuste pe care le tavalim prin cascavalul ras
Galustele obtinute le asezam in vas. Daca v-a mai ramas cascaval ras dupa tavalire puteti sa-l puneti deasupra galustelor
Dam la cuptor la 200 grade pentru 30 minute.
Dupa ce scoatem tava din cuptor presaram deasupra patrunjel verde tocat...

Gustoase...!!!

sâmbătă, 18 iunie 2011

Cheesecakes cu biscuiti Oreo


Ingrediente (sursa):

15 biscuiti Oreo

250 gr. branza de vaci
2 galbenusuri
1/2 lingura amidon
50 gr. zahar
1 linguri smantana
esenta de vanilie

Umplutura o facem exact ca la Tortul nemtesc cu branza
Asezam hartiutele de copt in forma speciala de muffins / briose si asezam biscuitii Oreo inauntru.
Umplem cu crema de branza
Dam tava la cuptor pentru 30 - 40 min. la 175 grade... Ideea e ca ele sunt gata cand devin aurii deasupra.
Se pot servi simple sau impreuna cu o dulceata buna

vineri, 17 iunie 2011

Dulceata de capsuni


Ingrediente (sursa):
4 kg. de capsuni
2 kg. zahar
2 lamai

Spalam bine capsunile, le scurgem de apa si le taiem codita si apoi le taiem in 2 sau daca sunt micute le lasam intregi.
Punem zaharul si zeama de lamaie deasupra lor 
Amestecam bine...
Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si il dam la frigider de pe o zi pe alta.
Cu cat lasam capsunile mai mult la macerat cu atat mai buna o sa fie dulceata
Intre timp pregatim si borcanele :)
A doua zi punem capsunile la fiert la foc mic pentru cca. 1.5 - 2 ore
Atentie: spuma care se formeaza la fierbere e bine sa o luam jos


Dupa ce a fiert dulceata stingem focul si o mai lasam 15 min. in vasul in care a fiert.
Apoi punem dulceata in borcane :) Mie mi-au iesit 3 borcane de 750 si unul micut de dulceata.
Usor, asa-i?

joi, 16 iunie 2011

Tort nemtesc cu branza


Ingrediente (sursa):

Blat
 1 ou
75 gr. unt
75 gr. zahar
200 gr. faina
1/2 praf de copt
esenta de vanilie

Umplutura
500 gr. branza de vaci
4 galbenusuri
1 lingura amidon
100 gr. zahar
2 linguri smantana
esenta de vanilie

Bezea
4 albusuri
100 gr. zahar

Amestecam oul cu untul (la temperatura camerei), zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare

Adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt si framantam bine pana ce rezulta un aluat omogen. Aluatul il dam la frigider pentru 30 min., timp in care pregatim umplutura.
Mixam branza de vaci la viteza mica pentru 2 min. Apoi adaugam zaharul si esenta de vanilie si mai mixam putin
Adaugam pe rand cate un galbenus, amestecand bine dupa fiecare
apoi smantana si la final amidonul 
Scoatem aluatul de la rece si il presam cu degetele in forma de tort unsa in prealabil cu unt. Forma folosita are diametrul de 24 cm.
Turnam crema de branza peste aluat
Dam prajitura la cuptor la 175 grade pentru 40 min. Intre timp pregatim bezeaua (batem bine albusurile spuma apoi adaugam in ploaie zaharul mixand in continuare)
Dupa cele 40 min. scoatem prajitura din cuptor si spritam deasupra spuma de albusuri
Dam din nou la cuptor pentru inca 20 min.
Si gata un delicios tortulet :)

vineri, 10 iunie 2011

Cartofi noi la tigaie

Ingrediente:
750 gr. cartofi noi
7 ling. ulei
4-5 catei usturoi
patrunjel
sare

Spalam cartofii cu un burete aspru. Ii punem la fiert in apa atat cat sa-i acopere. Ii lasam la fiert pentru 10 minute. Apoi ii scoatem si ii taiem in 4 (daca aveti cartofi noi mici puteti sa-i lasati intregi). Incingem uleiul si punem cartofii scursi bine de apa in tigaie. Amestecam bine ca sa se acopere cu ulei.
Dupa ce s-au prajit ii condimentam cu sare si usturoi pisat
Presaram deasupra patrunjel tocat si gata :)
Sunt foarte gustosi
Se pot servi alaturi de o fripturica, gratar sau mici cum a fost in cazul nostru

joi, 9 iunie 2011

Pizzete

Ingrediente:

Blat de pizza aromat (sursa):
2 cani faina tip 650
1 cana apa calduta
1 plic drojdie uscata
2 linguri ulei
1 lingurita zahar + 1 lingura lapte
1/2 lingurita oregano uscat
1/2 lingurita busuioc uscat
1/2 lingurita sare

Umplutura:
30 felii mici salam
cascaval (eu am avut doar branza de burduf, dar este mai gustos cascavalul la pizza)
1 rosie
porumb

Sos pizza:
1 pahar sos de rosii
1 lingurita oregano
1/4 lingurita boia picanta
sare, piper

Aluatul l-am facut conform instuctiunilor lui Adi Hadean de aici. Vreau sa precizez ca acest aluat este suuuper aromat si foarte gustos.
Aluatul rezultat l-am intins in minunatele forme de tarte si bucata de aluat ramasa am intins-o in forma unei pizze mai mici
Am uns pizzetele cu sosul de rosii (pentru acest sos amestecam toate ingredientele aferente)
Am pus branza... daca aveti e mai bine sa folositi cascaval in loc de branza de burduf cum am folosit eu
Peste branza am asezat o felie de rosie
Apoi salamul
Si la final (optional) am pus cateva boabe de porumb... As fi folosit ciuperci dar nu aveam asa ca singurul ingredient care l-am gasit prin frigider a fost conserva de porumb :)
Formele de tarta se aseaza intr-o tava si se dau la cuptor
Temperatura cuptorului a fost 200 grade
Si rezultatul :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...