Avand in vedere ca astazi este o zi speciala pentru sis' a mea, trebuie sa fac o praji tot asa de speciala, nu? Pacat ca ea este departe si nu o poate gusta :(
Sursa
Doua prajituri in una... interesant, nu? :)
Rulada:
3 oua
75 gr. zahar pudra
75 gr. faina
4-5 linguri de dulceata rosie (visine, capsuni, zmeura... etc.)
Chec:
170 gr. unt
160 gr. zahar
1 plic vanilie
5 oua
180 gr. nuca macinata
100 gr. faina
1/2 plic praf de copt
3 linguri cacao
1 fiola rom
Incepem cu a face rulada :)
Ouale se amesteca cu zaharul pudra si se mixeaza la viteza maxima pentru 5 min.
Se adauga faina si se mai amesteca putin dar de data aceasta cu o lingura (miscari de jos in sus).Se tapeteaza tava. Eu am folosit o tava de la cuptor, cred ca are 30 x 40 cm. Se niveleaza cu atentie aluatul in tavaSe da la cuptor la 200 grade pentru 8 min. Se ruleaza cu ajutorul hartiei de copt si se lasa la racit
Dupa ce s-a racit se unge cu 3 - 4 linguri de dulceataSe ruleaza si se pune de-o parteAcum sa facem checul
Albusurile se bat spuma
Intr-un alt bol mixam untul cu zaharul, galbenusurile, zaharul vanilat si fiola de romAdaugam faina, cacaoa, praful de copt
si nuca macinata si amestecam bine pana ce compozitia este omogena
La compozitia rezultata se adauga albusurile batute spuma
si se amesteca cu lingura in miscari de jos in sus
Jumatate din compozitie se adauga in tava de chec (a mea are 30 cm.)
Deasupra se aseaza rulada. Rulata trebuie taiata la lungimea tavii de chec. Puteti apasa putin rulada in aluat, eu nu am facut-o si rezultatul nu a fost 100% satisfacator...Bucata de rulada care ramane se poate papa :))
Peste rulada se pune restul din compozitie si se da la cuptorul incins la 190 - 200 grade pentru 45 min.Cand este gata arata cam asa Se rastoarna
Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se indeparteaza hartia de copt si se taie
Si se aranjeaza pe un platou
luni, 28 februarie 2011
vineri, 25 februarie 2011
Friptura de porc in vin rosu
Ingrediente
1 kg. carne de porc (pulpa, ceafa...)
1 ceapa
3 catei de usturoi
1 pahar de vin rosu
5 linguri ulei
sare, piper, boia dulce, oregano
Incepem prin a condimenta carnea cu sare, piper, boia si 1 lingurita de oregano
Asezam carnea intr-un vas termorezistent
La care adaugam uleiul, vinul, ceapa si usturoiul
O acoperim cu un capac si o dam la cuptor pentru 1.5 ore la 200 grade.
Iar rezultatul este acesta :
joi, 24 februarie 2011
Tocanita de pui cu galuste de faina
Tocanita:
3 pulpe de pui
2 cepe medii
5 catei de usturoi
1 ardei rosu
1 pahar de suc de rosii / bulion
patrunjel
5 linguri de ulei
sare, piper, boia dulce, oregano
Galuste:
2 oua
4 - 5 linguri faina
1 lingura smantana
sare
Carnea se condimenteaza cu sare, piper si putina boia
Ceapa se pune la calit
Se adauga 1 lingurita de boia si una de oregano
Se adauga carnea
Carnea se caleste impreuna cu ceapa pentru inca cateva minute
Se adauga ardeiul si usturoiul
Apoi adaugam 2 cani de apa si 1 de suc de rosii. Acoperim cu un capac si o lasam sa fiarba bine
Cand carnea s-a fiert, luam tocanita de pe foc si adaugam patrunjelul tocat
Acum haideti sa ne apucam sa facem repede si galustele. Punem pe foc o oala cu apa cu o lingurita de sare...
Amestecam 2 oua cu 1 lingura de smantana si un praf de sare
Adaugam 4-5 linguri de faina, asta in functie de cat de mari sunt ouale...
Compozitia trebuie sa fie relativ moale, sper ca va puteti da seama din poza cum trebuie sa arate
Cu ajutorul unei lingurite se ia din aluat si se pune in apa fierbinte
Se lasa sa fiarba cca. 25 min.
Se scot si se adauga in tocanita
Se amesteca bine si se lasa la o parte pentru cateva minute astfel incat galustele sa absoarbe putin din sosul de tocanita si dupa aceea se poate servi :)
Abonați-vă la:
Postări (Atom)