vineri, 9 septembrie 2011

Up-side-down apple cake



Ingrediente:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 praf de copt

4 linguri zahar

mere


Punem cele 4 linguri de zahar direct in tava si dam tava la cuptor pana ce se caramelizeaza zaharul
Intre timp curatam merele, le scoatem miezul si le taiem in doua
Dupa ce s-a caramelizat zaharul, scoatem tava din cuptor si asezam merele in ea
In fiecare scobitura de mar punem 1/2 linugrita de margarina... in total folosim cam 1/2 de pachet de margarina.
Dam tava la cuptor pana ce se inmoiat merele apoi o scoatem si o lasam la racit putin
In acest timp ne apucam de aluatul pentru blat. Pentru acesta batem albusurile spuma cu un praf de sare pana devin tari, adaugam cele 6 linguri de zahar in ploaie mixand in continuare apoi galbenusurile si in final faina amestecata cu praful de copt


Aluatul rezultat il punem peste mere si dam la cuptor la 175 grade pentru cca. 30 min.
Scoatem tava din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca in tava
Cand prajitura s-a racit o intoarcem pe un platou si o servim :)






marți, 2 august 2011

Prajitura cu branza de vaci si cacao

Ingrediente:

Blat
5 oua
15 linguri zahar
15 linguri ulei
15 linguri lapte
15 linguri faina
1 lingura cu varf cacao
3/4 pliculet praf de copt
1 pliculet vanilie
 
Umplutura:
700 g branza de vaci
7 linguri zahar
3 oua
3 linguri rase faina
2 linguri  gris
1/4 pliculet praf de copt
100 - 150 gr. stafide
coaja de la o lamaie
 
Fulgi de migdale
 

Pentru blat mixam ouale intregi impreuna cu zaharul pentru 2-3 minute. Apoi adaugam pe rand uleiul si laptele si la final faina amestecata in prealabil cu cacaua, praful de copt, stafidele si coaja de lamaie. Punem de-o parte si ne apucam de umplutura.
Umplutura se face foarte usor... Amestecam toate ingredientele bine :)

Acoperim tava de copt cu hartie de copt.
Punem 1/2 din aluatul de cacao
Apoi toata crema de branza
Restul de aluat de cacao
Si deasupra preseram fulgi de migdale.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 40 min.
Dupa ce scoatem prajitura din cuptor o lasam sa se raceasca in tava
Apoi o savuram :)
Pofta buna!

luni, 20 iunie 2011

Galuste de cartofi in sos picant


Ingrediente (sursa):
1 kg. cartofi (NU cartofi noi)
75 gr. unt
100 gr. branza de burduf sau telemea
2 oua mici
3 linguri faina
sare si piper

Sos:
1 cana suc de rosii
1 ceapa
5 catei usturoi
sare
piper
1/2 boia picanta
1 lingurita oregano
150 g cascaval pt. tavalit
patrunjel verde


Fierbem cartofii in apa si sare.
Dupa ce s-au fiert si racit putin, ii curatam de coaja si ii pisam cu furculita.
Imediat dupa ce i-am pisat adaugam untul si amestecam bine pana ce s-a topit. Apoi adaugam telemeaua rasa, ouale, faina, sarea si piperul
Pentru sos tocam marunt ceapa, pisam usturoiul si le amestecam cu sosul de rosii si condimentele mentionate. Sosul rezultat il punem pe fundul unui vas termorezistent
Din compozitia de cartofi formam cu mainile ude galuste pe care le tavalim prin cascavalul ras
Galustele obtinute le asezam in vas. Daca v-a mai ramas cascaval ras dupa tavalire puteti sa-l puneti deasupra galustelor
Dam la cuptor la 200 grade pentru 30 minute.
Dupa ce scoatem tava din cuptor presaram deasupra patrunjel verde tocat...

Gustoase...!!!

sâmbătă, 18 iunie 2011

Cheesecakes cu biscuiti Oreo


Ingrediente (sursa):

15 biscuiti Oreo

250 gr. branza de vaci
2 galbenusuri
1/2 lingura amidon
50 gr. zahar
1 linguri smantana
esenta de vanilie

Umplutura o facem exact ca la Tortul nemtesc cu branza
Asezam hartiutele de copt in forma speciala de muffins / briose si asezam biscuitii Oreo inauntru.
Umplem cu crema de branza
Dam tava la cuptor pentru 30 - 40 min. la 175 grade... Ideea e ca ele sunt gata cand devin aurii deasupra.
Se pot servi simple sau impreuna cu o dulceata buna

vineri, 17 iunie 2011

Dulceata de capsuni


Ingrediente (sursa):
4 kg. de capsuni
2 kg. zahar
2 lamai

Spalam bine capsunile, le scurgem de apa si le taiem codita si apoi le taiem in 2 sau daca sunt micute le lasam intregi.
Punem zaharul si zeama de lamaie deasupra lor 
Amestecam bine...
Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si il dam la frigider de pe o zi pe alta.
Cu cat lasam capsunile mai mult la macerat cu atat mai buna o sa fie dulceata
Intre timp pregatim si borcanele :)
A doua zi punem capsunile la fiert la foc mic pentru cca. 1.5 - 2 ore
Atentie: spuma care se formeaza la fierbere e bine sa o luam jos


Dupa ce a fiert dulceata stingem focul si o mai lasam 15 min. in vasul in care a fiert.
Apoi punem dulceata in borcane :) Mie mi-au iesit 3 borcane de 750 si unul micut de dulceata.
Usor, asa-i?

joi, 16 iunie 2011

Tort nemtesc cu branza


Ingrediente (sursa):

Blat
 1 ou
75 gr. unt
75 gr. zahar
200 gr. faina
1/2 praf de copt
esenta de vanilie

Umplutura
500 gr. branza de vaci
4 galbenusuri
1 lingura amidon
100 gr. zahar
2 linguri smantana
esenta de vanilie

Bezea
4 albusuri
100 gr. zahar

Amestecam oul cu untul (la temperatura camerei), zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare

Adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt si framantam bine pana ce rezulta un aluat omogen. Aluatul il dam la frigider pentru 30 min., timp in care pregatim umplutura.
Mixam branza de vaci la viteza mica pentru 2 min. Apoi adaugam zaharul si esenta de vanilie si mai mixam putin
Adaugam pe rand cate un galbenus, amestecand bine dupa fiecare
apoi smantana si la final amidonul 
Scoatem aluatul de la rece si il presam cu degetele in forma de tort unsa in prealabil cu unt. Forma folosita are diametrul de 24 cm.
Turnam crema de branza peste aluat
Dam prajitura la cuptor la 175 grade pentru 40 min. Intre timp pregatim bezeaua (batem bine albusurile spuma apoi adaugam in ploaie zaharul mixand in continuare)
Dupa cele 40 min. scoatem prajitura din cuptor si spritam deasupra spuma de albusuri
Dam din nou la cuptor pentru inca 20 min.
Si gata un delicios tortulet :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...