joi, 24 februarie 2011

Tocanita de pui cu galuste de faina





Tocanita:
3 pulpe de pui
2 cepe medii
5 catei de usturoi
1 ardei rosu
1 pahar de suc de rosii / bulion
patrunjel
5 linguri de ulei
sare, piper, boia dulce, oregano

Galuste:
2 oua
4 - 5 linguri faina
1 lingura smantana
sare

Carnea se condimenteaza cu sare, piper si putina boia

Ceapa se pune la calit
Se adauga 1 lingurita de boia si una de oregano
Se adauga carnea
Carnea se caleste impreuna cu ceapa pentru inca cateva minute
Se adauga ardeiul si usturoiul
Apoi adaugam 2 cani de apa si 1 de suc de rosii. Acoperim cu un capac si o lasam sa fiarba bine
Cand carnea s-a fiert, luam tocanita de pe foc si adaugam patrunjelul tocat
Acum haideti sa ne apucam sa facem repede si galustele. Punem pe foc o oala cu apa cu o lingurita de sare...
Amestecam 2 oua cu 1 lingura de smantana si un praf de sare
Adaugam 4-5 linguri de faina, asta in functie de cat de mari sunt ouale...
Compozitia trebuie sa fie relativ moale, sper ca va puteti da seama din poza cum trebuie sa arate
Cu ajutorul unei lingurite se ia din aluat si se pune in apa fierbinte
Se lasa sa fiarba cca. 25 min.
Se scot si se adauga in tocanita
Se amesteca bine si se lasa la o parte pentru cateva minute astfel incat galustele sa absoarbe putin din sosul de tocanita si dupa aceea se poate servi :)


15 comentarii:

Unknown spunea...

tocmai am facut si aceasta reteta, mersi frumos
abia astept sa papam :-)arata si miroase delicios

Anonim spunea...

arata super..cel mai bine dintre toate ce le-am vazut, asa ca ma sa merg pe mana ta. nu am mai incercat reteta asta, dar sunt convinsa ca este delicioasa dupa pozele pe care le-am vazut. felicitari pentru prezentare.

Anonim spunea...

pfuuu..tocmai ce ne-am ridicat de la masa.. sunt super incantata, la fel si piticul meu de 1 an jum.. a iesit foaarte buna..

Anonim spunea...

i mi ce buna a fost, sa traiesti

Anonim spunea...

sa inteleg ca ai facut galustele din faina sau gris?????????????

Andreea Dörr spunea...

Am scris foarte clar ca le-am facut din faina. Citeste cu atentie reteta!!!

Anonim spunea...

galustele sunt exagerat de mari se fac mici mici

Andreea Dörr spunea...

"Anonim", galustele se fac asa cum fiecare doreste.
Eu asa le-am mancat la mama mea si asa le ador!!!
Dimensiunea... marimea... o stabileste fiecare :)

Anonim spunea...

mersiii mult! mi-a iesit ffff buna. foarte fain ai explicat totul si cu poze.. excelent, n-ai cum sa dai gres...o sa incerc si alte retete de-ale tale ;)

Anonim spunea...

supeeerr!!! mi-a iesit ffff buna. ai explicat foarte detaliat si cu poze ... excelent, n-ai cum sa dai gres...
o sa incerc si alte retete de-ale tale ;)
mersi mult

Anonim spunea...

supeeerr!!! mi-a iesit ffff buna. ai explicat foarte detaliat si cu poze ... excelent, n-ai cum sa dai gres...
o sa incerc si alte retete de-ale tale ;)
mersi mult

Anonim spunea...

Sunt foarte incantata de reteta ta:) am facut si eu aseara...mi-a iesit fff buna, o sa incerc si alte retete de-ale tale:) ms frumos o zi buna:)

Anonim spunea...

Imiiiiii....arata superb..am sa fac si aceasta reteta astazi

Anonim spunea...

NU AVEWTI CUMVA POSIBILITATE SA FACETI SI O METODA DE TIPARIRE MI-AR FI DE MARE AJUTOR!!VA MULTUMESC ANTICIPAT! :) SPOR LA GATIT

Anonim spunea...

Suuuuper buna!

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...