marți, 15 februarie 2011

Briose din foietaj cu bacon


Ingrediente:
400g aluat foietaj (1 foaie de 30 cm x 30 cm - Foietaj "Morarita" dublu, din care se foloseste doar o foaie)
200 g bacon (puteti folosi si sunca, salam, muschiulet de porc afumat...)
200 g smantana pentru gatit "La Dorna" 32 % grasime
2 oua
1/2 ardei gras rosu
3-4 fire de ceapa verde (sau puteti inlocui cu 1 ceapa
alba uscata si putin patrunjel)
sare
piper
Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat la temperatura camerei. 
Pentru umplutura incepem cu a bate ouale
Le amestecam cu smantana
Taiem in cuburi mici, baconul (eu am folosit muschiulet de porc afumat), ardeiul, ceapa si patrunjelul
Le adaugam la compozitia de oua cu smantana... condimentam cu sare si piper
Amestecam bine compozitia
Intindem pe masa de lucru foaia de aluat de foietaj. O impartim in 9 patrate egale (10 x 10)
Tava de briose pe care am folosit-o este aceasta
Punem fiecare patratel de aluat in formele de briose, presam incet cu degetele aluatul pe peretii formei
Punem umplutura
Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 25 minute
Se scot din tava cand sunt inca fierbinti si servesc reci
Si cam asa arata

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...