Ingrediente:
1 pachet de aluat de foietaj de la Morarita (contine 2 buc. aluat)
1 kg. mere
3 ling de zahar
1/4 lingurita scortisoara
1 galbenus + 1 lingura lapte
zahar
Merele se dau prin razatoare, se amesteca cu zaharul si scortisoara si se calesc putin pe foc. Aceasta etapa nu am mai fotografiat-o :) e usor de facut
Dupa ce s-a dezghetat aluatul, impartim cele 2 fasii de aluat in doua si umplem cu merele caliteCu ajutorul furculitei presam capetele pentru a evita scurgerea sucului din mere.
Asezam rulourile intr-o tava tapetata cu hartie de copt
Ungem rulourile cu galbenusul amestecat cu lapte si presaram deasupra zahar
Le coacem la foc mediu (175 grade) pana ce devin aurii - maroniu
Apoi se servesc :)
9 comentarii:
O reteta super,am facut placinta,si a.............disparut.Foarte buna ,usoara si rapida.Multumesc
ma primesti si pe mine in comunitatea ta? te primesc si eu cu drag, daca vei dori sa ma cunosti:) o zi buna!
Frumoasa prezentare!
cat de dragalase sunt... chiar iti vine sa le mananci... :)
Ai uitat sa menționezi ca merele calite se pun reci
Foarte faina ideea! Arata senzational!
Buna.Am facut si eu placintica dar vroiam sa intreb nu sunt prea putine mere pentru atat foietaj?Mie mi-au iesit crescute si doar putin se simt merele,se vede foietajul aproape gol cand te uiti in ea.Multumesc!
Puteti pune cate mere doriti.
Eu am pus 1 kg si a fost ok. Umplutura poate varia.. mere, dulceata, branza de vaci cu stafide.
Spor la gatit
Arata delicios ! :)
Trimiteți un comentariu