miercuri, 30 martie 2011
Ceafa de porc picanta in stil chinezesc
Ingrediente:
8 feli de ceafa
1 lingura sos dulce-picant
1 lingura sos chilli
4 linguri sos soia
2 linguri ulei
1/2 ardei iute
2 - 3 feliute mici ghimbir
5 catei usturoi
Din ingredientele de mai sus se face un sos cu care se unge din belsug feliile de ceafa si se lasa vreo cateva ore la marinat.
Dupa aceea se aseaza carnea pe pat de ceapa intr-un vas termo-rezistent
Se da la cuptor pentru 1.5 ore la 200 grade
Se serveste alaturi de o portie buna :)))) de orez si sos de soia
marți, 29 martie 2011
Botosei
Cu ajutorul sablonului de mai jos, gasit pe net (bineinteles), am realizat niste botosei frumusei foc :)))
Pasii nu i-am mai pozat dar daca decupati din fondant resp. din pasta de zahar modelele din sablon si le uniti o sa rezulte botosei exact ca cei pozati... In plus, eu le-am mai aplicat doar o bentita si floricele...
Sunt realizati din pasta de zahar pe care din lipsa de timp am cumparat-o.
Pasii nu i-am mai pozat dar daca decupati din fondant resp. din pasta de zahar modelele din sablon si le uniti o sa rezulte botosei exact ca cei pozati... In plus, eu le-am mai aplicat doar o bentita si floricele...
luni, 28 martie 2011
Tort Medovic
Ingrediente (sursa):
Foi:
3 oua
200 gr. zahar (1 cana)
3 ling. cu varf miere
60 gr. unt (sau margarina)
1 lingurita bicarbonat de sodiu
faina cat cuprinde (cam 3-4 cani)
Crema:
2 kg. de smantana 20 % grasime
1 pahar de zahar
nuca (optional)
Intr-un vas amestecam ouale, zaharul, mierea si untul si punem vasul pe bain marie (pe abur)
Amestecam pana ce zaharul s-a topit complet. Adaugam bicarbonatul si mai lasam putin pe bain marie. Compozitia va fi spumoasa si va creste in volum dupa ce adaugam bicarbonatul.
Intr-un bol adaugam faina (nu toata, ci doar 3 cani) si compozitia de miere racita si amestecam bine. Daca compozitia este moale si lipeste, mai adaugam faina pana ce aluatul este ca plastelina.
Din aluatul rezultat coacem 10 foi cu diametrul de 23 cm.
Aluatul trebuie intins foarte bine, foaia trebuie sa fie foarte subtire... oarecum transparenta.
Se coc la 180 grade cam 5 min. fiecare. Foaia coapta trebuie sa fie auriu-maronie. Atentie mare ca se ard foarte usor.
In imaginea de jos sunt doar 9 foi intrucat o foaie am sfaramitat-o imediat dupa ce am scos-o din cuptor, ea fiind necesara pentru a acoperii tortul.
Acum sa facem crema
Toate ingredientele se amesteca bine
Fiecare foaie se unge din belsug cu crema. Eu am impartit crema in 9 boluri si asa mi-a fost mai usor sa repartizez corect crema.
Foile nu se apasa cu nimic fiindca ele se vor inmuia si se vor aseza foarte bine
Intrucat crema este relativ moale, am folosit un inel de tort dar se poate folosi si o oala tapetata cu folie transparenta si asamblarea tortului sa se faca in ea
Tortul se lasa de pe o zi pe alta la frigiderIar a doua zi il acoperim cu foia sfaramitata
marți, 22 martie 2011
Margarete rosii
Sper ca va plac :)
Spanac scazut
O reteta simpla cu dedicatie speciala pentru Mishu :)
Ingrediente:
500 gr. spanac congelat
2 linguri faina
4 - 5 linguri ulei
usturoi
lapte
Intr-un vas se caleste putin faina in ulei
Cand faina s-a rumenit usor, se adauga 1 - 1.5 cana de lapte si se amesteca
Se adauga spanacul si se lasa cca. 10 - 15 min. la fiert. Daca compozitia vi se pare prea tare, puteti sa mai adaugati lapte sau daca este prea moale mai adaugati in ploaie putina faina... ramane la aprecierea voastra :)
Mie imi place ca spanacul scazut sa fie facut cu muuuuuult lapte (laptele poate fi inlocuit cu smantana, numai ca daca utilizati smanatana sa consumati mancarica destul de repede fiindca smantana se acreste repede).
La final adaugam usturoiul si degustam de sare
Si gata...
luni, 21 martie 2011
Tort egiptean
Sunt de acord cu Amalia, proprietara retetei : )... acest tort este unul dintre cele mai bune torturi pe care le-am mancat vreodata...
Ingrediente (sursa):
Foi (ingrediente pentru 1 foaie, necesare sunt 3)
2 albusuri
2 linguri de zahar
0,5 linguri de faina40 gr. nuci macinate
Crema 1:
6 galbenusuri
6 linguri de zahar340 ml. lapte
2 linguri amidon
170 gr. unt
esenta de vanilie
Crema 2:
200 ml. frisca
150 gr. zahar
120 gr. nuca zdrobite bucati mai mari
Incepem prin a face mai intai foile
Batem albusurile spuma, apoi adaugam in ploaie zaharul si mixam mai departe pana ce acesta s-a topit
Adaugam faina amestecata in prealabil cu nucile macinate
Cu ajutorul unui sablon desenam pe hartia de copt un cerc cu diametrul de 23 cm.
Intoarcem foaia de copt pe partea cealalta (pentru a evita intrarea in contact a aluatului cu pasta de pix) si intindem prima foaie
Se da la cuptorul preincalzit la 160 grade pentru 20 - 25 min.
Intre timp spalam ustensilele si ne pregatim de a doua foaie. Repetam actiunea si coacem inca doua foi. In total sunt necesare trei foi.
Dupa ce am terminat de copt cele trei foi ne apucam de crema 1.
Intr-un vas amestecam galbenusurile cu amidonul, zaharul si laptele.
Punem vasul pe foc mic si amestecam intruna pana se ingroasa ca si o budinca.
Apoi luam de pe foc crema si o lasam sa se raceasca bine
Mixam putin untul (untul trebuie sa fie la temperatura camerei)
Adaugam treptat budinca racita iar la sfarsit adaugam cateva picaturi de esenta de vanilie
Acum sa ne apucam si de crema 2
Topim zaharul
Zaharul topit il turnam in strat subtire pe hartie de copt
Dupa ce s-a racit il punem intr-o punga rezistenta si il zdrobim cu sucitorul
Frisca se bate bine pana se intareste, apoi se adauga nuca (zdrobita in bucati mai marisoare) si zaharul ars zdrobit
Asamblarea tortul se face in felul urmator: foie + 1/3 crema 1 + 1/3 crema 2 si repetam actiunea, ultimul strat fiind cu crema 2
Pentru a orna putin tortul avem nevoie de 4 batoane de ciocolata cu crema de lapte
pe care le dam pe razatoarea mare
Si acesta este tortul :)
Abonați-vă la:
Postări (Atom)