sâmbătă, 30 aprilie 2011

Sote de morcovi

 
Ingrediente:
1 kg. de morcovi
3 linguri ulei
2 linguri otet
un praf de sare
1 lingura zahar
1.5 lingura faina
Morcovii se fierb bine. Eu i-am fiert in supa si i-am scos la final dar se pot fierbe si in apa cu vegeta.
Se dau pe razatoarea mare
Se pun pe foc impreuna cu uleiul si otetul. Se lasa cateva minute
Apoi adaugam zaharul, sarea si faina
Amestecam bine si lasam pe foc inca cateva minute. La final se mai poate adauga sare, zahar sau otet... asta in functie de cum doriti sa fie
Se serveste cu carne de pui din supa :)

vineri, 29 aprilie 2011

Ciorba falsa de burta

Reteta am gasit-o intr-o revista "Practic in bucatarie" si pot spune ca a avut mare succes, ciorba are aproape acelasi gust ca ciorba originala de burta, cine nu stie nu isi da seama asa usor ca nu e ciorba de burta... si un alt avantaj este ca se face muuuult mai rapid si e mult mai usor de executat...

Ingrediente:
3 picioruse se porc
500 gr. pulpa de porc
2 cepe
1 morcov mare
10 catei de usturoi

2 galbenusuri
200 de smanatana pt. gatit
1 lamaie

patrunjel



Despicam in doua piciorusele de porc si le punem la fiert impreuna cu carnea de porc. Dupa ce a inceput sa fiarba se va forma o spuma deasupra. Acesta spuma se inlatura bine cu o lingura
Dupa o ora de fierbere se adauga legumele taiate cubulete. In reteta scria ca morcovele se rade fin dar eu il prefer cubulete. In poza cu ingredientele veti observa ca am taiat si ardei dar cand am citit mai atent reteta mi-am dat seama ca pentru aceasta ciorba nu sunt necesari ardeii :) asa ca am renuntat la ei
Dupa ce carnea s-a fiert bine (cade de pe os) o scoatem si o taiem fidelute (sa semene cu fasiile de burta) si le rasturnam inapoi in ciorba
Luam ciorba de pe foc si o dregem cu galbenul amestecat cu smantana si zeama de lamaie
La final o degustam de sare si optional putem adauga si patrunjel verde
La servire se poate adauga in farfurie 1 lingura de smanatana acra si cateva fasii de gososar in otet

miercuri, 27 aprilie 2011

Ciorba de gaina


Ingrediente:
1 gaina (eu am avut de casa)
2 rosii decojite
1 ardei rosu si 1 ardei galben
2 morcovi
2 cepe
1/2 teleina
1 radacina de patrunjel
patrujel verde
leustean
orez
sare
2 galbenusuri + otet (pentru dres)

Punem la fiert carnea in 4-5 l de apa. Spuma care se formeaza la fierbere se inlatura cu o lingura.
Avand in vedere ca am folosit gaina de casa, am lasat carnea la fiert cca. 1 ora inainte sa adaug legumele.
Dupa ce au fiert putin legumele, adaugam rosile taite cubulete iar cand carnea este aproape fiarta se adauga orezul
Lasam sa fiarba pana ce carnea si orezul sunt fierte bine bine.
Apoi luam ciorbita de pe foc, adaugam leuseanul si patrunjelul verde si o dregem cu galbenus amestecat cu otet.
O degustam de sare si gata o ciorbita delicioasa!

marți, 26 aprilie 2011

Tortine cu dulceata


Ingrediente (sursa):
3 oua
150 gr unt
125 gr zahar pudra
150 gr faina
1 lingurita rasa praf de copt

Mixam ouale cu zaharul pudra pana ce compozitia devine cremoasa. Topim untul. Il turnam asa caldut peste amestecul de oua. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt si am terminat aluatul :)
Turnam compozitia in forme. In mijloc punem putina dulceata
Le dam la cuptor pentru 15 - 20 minute la 175 grade.
Mi-au iesit vreo 60 de inimioare
Sunt foarte, dar foarte, moi si pufoase... si atat de delicioase.
Ele pot fi coapte si in forme de briose...

duminică, 24 aprilie 2011

Paste fericit tuturor!

Sarbatorile pascale sa va umple sufletele cu bucurie, implinire si pace. Hristos a inviat!

Iepurasi de Paste

Am realizat iepurasii din fondant din Marshmellows. Reteta fondantului o gasiti aici iar tehnica de relizare o vedeti mai jos :)


joi, 21 aprilie 2011

Placinta cu spanac


Ingrediente (sursa):
800 gr. aluat foietaj (eu am avut 2 buc. de 400 gr.)
600 gr. spanac congelat
125 gr. crema de branza
200 gr. cascaval
5-6 catei de usturoi
sare

1 galbenus pentru uns


Pentru umplutura amestecam spanacul dezghetat si stors bineeee de apa cu crema de branza, cascavalul taiat cubulete si usturoiul pisat + sare
Taiem aluatul de foietaj in 4. Fasia trebuie sa fie de 4-5 cm. si intindem umplutura ca in poza.
Rulam fiecare fasie de aluat si o asezam rulourile in forma de spirala
Ungem spirala cu galbenus. Deasupra presaram sare, de preferat sare mare si nu fina
Se coace la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 20 - 25 minute.
E super delicioasa, merita incercata!

miercuri, 20 aprilie 2011

Frigarui de pui


Ingrediente:
3 buc. piept de pui
9 felii Prociutto
27 felii de salam uscat (feliat foarte subtire)

1 lingura sos dulce picant
1 lingura de bulion
1 lingurita de oregano
sare, piper, boia picanta

1 pahar vin rosu

Taiem pieptul de pui felii si batem fiecare fasie cu ciocanul de batut carne ca sa o subtiem ca pentru snitele.
Din sosul dulce - picant, bulionul si condimentele de mai sus, facem un sos cu care ungem pieptul de pui
Asezam salamul si prociutto
Rulam carnea strans. Rulourile astfel obtinute le feliem apoi in felii de grosimea unui deget apoi le tragem pe tepusele de lemn. Mie mi-au iesit 9 rulouri = adica 9 frigarui

Se prajesc scurt la foc tare pe ambele parti
Apoi adaugam vin rosu si le lasam pana sunt frumos rumenite

Noi le-am servit cu cartofi fratuzesti si legume mexicane in unt... Mmm ce gustoase au fost :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...