Un tort simplu si gustos :)
Ingrediente:
Blat:
10 oua
10 linguri zahar
3 linguri ulei
9 linguri faina
2 linguri cacao
1 praf de copt
Crema de frisca:
700 ml. frisca Hulala
6 foi de gelatina
100 ml. compot de visine
Jeleu de visine:
700 gr. de visine din compot scurse bine (2 borcane sunt suficient)
250 ml. compot de visine
45 gr. amidon alimentar Gustin
50 gr. zahar
Insiropare:
200 - 300 ml. compot de visine
Decor:
300 ml. frisca
1 intaritor de frisca
1 ciocolata de lapte
cateva visine din compot
Incepem cu blatul de cacao.
Albusele se bat spuma
Adaugam galbenusele amestecate cu uleiul
Si la final adaugam faina amestecata in prealabil cu cacaoa si praful de copt
Turnam aluatul rezultat intr-o forma de tort de 28 cm (diametrul).
Daca folositi o forma de 26 ingredientele pentru blat sunt: 8 oua, 8 linguri de zahar, 2 linguri ulei, 7 linguri faina, 1.5 lingura cacao, 3/4 praf de copt.
Se da la cuptorul (175 grade) pentru 30 - 35 min..... pana ce trece testul scobitorii :)
Pentru jeleul de visine amestecam amidonul impreuna ca zaharul si compotul de visine
Amestecul rezultat il punem pe foc mic si il lasam, amestecand des, pana se ingroasa.
Adaugam visinele scurse si amestecam bine. Lasam jeleul sa se raceasca complet inainte de a-l folosi.
Intre timp facem crema de frisca.
Mixam frisca pana ce se intareste bine
Foile de gelatina se pun la inmuiat in compotul de visine pentru 5 min. Dupa acest timp se pun pe foc mic si se lasa pana ce gelatina s-a dizolvat. Atentie: Nu are voia sa fiarba, se incalzeste numai bine
Apoi se amesteca cu frisca
Sa incepem acum cu asamblarea tortului.
Blatul se taie in 3 parti egale si asamblam asa: blat (insiropam blatul) - 1/2 jeleu cu visine - 1/2 crema frisca, blat (insiropam blatul) - 1/2 jeleu cu visine - 1/2 crema frisca, blat (insiropam blatul).
Dam tortul la rece pentru cateva ore...
Apoi scoatem tortul si il imbracam in frisca si deasupra radem cicolata si asezam cateva visine de decor
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu