Aceasta prajitura se mai numeste si "Prajitura galbena"... si este extraordinar de gustoasa, merita incercata... Multumesc mamei lui Costi pt. reteta :)
Ingrediente:
Foi (3 buc.):
9 albusuri
300 gr. zahar
300 gr. nuca macinata
4.5 ling. faina
1 lingururita bicarbonat
Crema:
9 galbenusuri
150 gr. zahar
3 plicuri zahar vanilinat
4 linguri lapte
400 gr. unt
Glazura:
100 gr. zahar
100 gr. nuca (nu trebuie macinata)
Sa incepem cu foile. Fiecare foaie se pregateste separat. Ingredientele pt. o foaie sunt: 3 albusuri, 100 gr. zahar, 100 gr. nuca macinata, 1.5 ling. faina, 1/4 lingurita bicarbonat
Albusele se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza mai departe pana ce s-a topit zaharul. Se adauga nuca macinata amestecata in prealabil cu faina si bicarbonatul si se amesteca cu o lingura de lemn cu miscari de jos in sus pentru a nu distruge spuma de albus.
Pregatim 3 coli de hartie de copt pe care desenam cu creionul un dreptunghi de 25 x 30. Nivelam aluatul pe hartia de copt si apoi asezam hartia pe o tava de copt
Se da la copt pentru cca. 20 min. la 175 grade.
Asa procedam pentru fiecare foaie. Atentie: foaia de hartie de copt o inlaturatam cu mare atentie de pe foile inca calde
Dupa ce s-au copt foile ne apucam de crema.
Mixam cele 9 galbenusuri cu zaharul, vanilia si laptele. Punem compozitia rezultata pe bain-marie (baie de abur) si amestecam pana ce se incalzeste. Apoi o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca bine.
Untul frecat il amestecam treptat cu crema de oua si il dam la rece pana ce facem glazura
Punem la caramelizat zaharul. Cand s-a topit bine adaugam nucile si amestecam bine. Compozitia asta (asa calda) o punem pe hartie de copt
Dupa ce s-a racit o zdrobim bine cu sucitorul
Scoatem crema de la rece si o impratim in trei parti egale si umplem cu ea foile.
Deasupra presaram caramelul
Si gata o prajiturica super bunaaa...
2 comentarii:
E o adevarata delicatesa aceasta prajitura,personal nu am facut-o niciodata,dar in urma cu multi-multi ani,cand eram copil,o facea mama,imi amintesc perfect gustul ei absolut divin.......Din pacate,mama mea nu mai e de 8 ani printre noi,reteta prajiturii nu am gasit-o nicaieri,pana acum......Mi-ai adus o mare bucurie in suflet,postand aceasta reteta,multumesc mult....Felicitari pentru tot ceea ce faci!!!
In familia noastra,sora mea este specialista la aceasta prajitura,este delicioasa si noi o numim
"Galbena"
multumim frumos pentru reteta.
pupicei
Trimiteți un comentariu