In cele ce urmeaza o sa va prezint realizarea unui tort Barbie. Este un tort cu crema de piersici si crema de ciocolata.
Blat:
7 oua
230 g zahar
35 ml apa
35 ml ulei
25 g cacao
9.5 linguri faina
7 oua
230 g zahar
35 ml apa
35 ml ulei
25 g cacao
9.5 linguri faina
Crema piersici:
300 ml. frisca
2 iaurturi Danone Cremoso de piersici
1 compot de piersici fara sambur
1 plic gelatina alimentara dr. Oetker (gelatina fin maruntita alba)
Crema ciocolata - crema ganache (sursa):
300 ml. frisca
2 ciocolate Milka lapte
Crema ciocolata - crema ganache (sursa):
300 ml. frisca
2 ciocolate Milka lapte
1 ciocolata neagra
1 plic gelatina alimentara dr. Oetker (gelatina fin maruntita alba)
1/2 fiola rom
Glazura (sursa):
Glazura (sursa):
75 gr de ciocolata
35 gr de unt
1 lingura de ulei
1 lingura de apa
1 lingurita de zahar pudra
Rochie Barbie
Papusica barbie
Papusica barbie
2 pachete biscuiti
Crema ramasa de la tort
Gem
Lapte
Decoratiuni din zahar
+
1 ling. apa
200 - 400 zahar pudra Margaritar
Colorant alimentar
Decoratiuni din zahar
+
Fondant din Marshmellows (sursa)
100 gr. Marshmellows1 ling. apa
200 - 400 zahar pudra Margaritar
Colorant alimentar
Ornare:
bentita + funda
1 Tortenspitze (servetel de hartie din dantela care se aseaza sub tort)
bentita + funda
1 Tortenspitze (servetel de hartie din dantela care se aseaza sub tort)
200 ml. frisca
Se pregateste forma de tort. Se tapeteaza pe fund cu hartie de cupt si peretii laterali se ung cu ulei.
Albusurile se bat spuma, adaugam zaharul mixand in continuare pana devin tari,
Apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei si apa si amestecam cu o lingura de jos in sus pana se incorporeaza galbenusurile.
Se adauga treptat faina amestecata cu cacao.
Compozitia rezultata se pune intr-o forma de tort de diametru 26 cm. si sa da la cuptor pt. 30-35 de min. la 175 de grade.
Blatul se lasa la racit in tava
Acum hai sa ne apucam de creme :)
Incepem cu cea de ciocolata. Din pacate pentru aceasta crema nu am fotografiat pasii dar e foarte usor de executat. Cele 300 ml frisca lichida se pun la foc. Cand frisca s-a incins foarte bine se adauga ciocolata rupta in bucatele. Se lasa pe foc mic amestecand tot timpul pana se topeste toata ciocolata. Ulterior se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se pune intr-un bol in care crema se va bate mai tarziu si se pune in frigider pentru min. 4 ore. Eu am lasat-o de pe o zi pe alta.
Se mixeaza pana ce crema se intareste.
Punem crema de cioco la frigider si ne apucam de crema de piersici.
Mixam frisca bine pana s-a intarit. Adaugam iaurturile
Taiem piersicile din compot in bucatele mici
Adaugam piersicile si omogenizam totul
Punem crema deoparte si ne apucam de gelatina. Intr-o oala mica punem cele 2 plicuri de gelatina impreuna cu 4-5 linguri de compot de piersici. Se pune pe foc mic si se amesteca tot timpul. Se tine pe foc pana se incalzeste. Atentie, gelatine nu are voie sa fiarba. Dupa ce s-a incalzit se ia de pe foc si se amesteca cu cele doua creme.
In crema de piersici se pune jumate din gelatina si in crema de cioco cealalta jumate din gelatina.
Cremele se pun in pungi separate. Indicat ar fi sa folositi Zipper bags sau le mai spune pungi cu fermuar, fiind mai rezistente decat pungile normale.
Taiem blatul in 3 parti egale.
Partea care superioara a blatului se pune prima pe platou. Se aseaza un inel in jurul blatului si se insiropeaza cu compot de piersici.
Se spriteaza cremele ca in fotografia de mai jos.
Deasupra se aseaza partea de mijloc a blatului care se insiropeaza la fel ca cealalta.
La fel spritam cremele.
Asezam si ultima partea care trebuie sa fie partea inferiara a blatului intrucat partea aceea e nivelata foarte bine. Tortul se baga la frigider pentru 3-4 ore.
Scoatem tortul din frigider si indepartam inelul
Pregatim ingredientele resp. "instrumentele" pentru ornarea tortului
Asezam servetelul cu dantele (daca pot sa-l numesc asa) sub tort
Pregatim glazura de ciocolata, si anume topim toate ingredientele pt. lazura si gata e glazura :)
Imbracam parte de sus a tortului cu glazura
Partea laterala a tortului o imbracam in frisca (cele 200 ml)
Incepem sa "lipim" piscoturile
Arata cam asa cand sunt toate "lipite"
Pentru a avea siguranta ca piscoturile nu se "dezlipesc" le legam cu bentita
Aplicam funda
Putem aplica stelute pe bentita
Pregatim ingredientele pentru papusica Barbie
Formam un turn cu biscuitii si cremele ramase. In cazul in care nu va ajung cremele puteti folosi si dulceata, cum am facut si eu
Turnul de biscuiti se lasa cateva sa se inmoaie. Ulterior se taie in forma de rochie si se unge cu dulceata
Acum sa incepem sa facem fondantul din Marshmellows. Marshmellows-urile se pun impreuna cu 1 ling. apa in cuptorul cu microunde pt. 1,5 minute,
Asa arata dupa ce l-am scos din micro.
Le scoatem din microunde si le amestecam cu lingura unsa foarte bine cu ulei pana cand obtinem o pasta omogena. Adaugam colorantul alimentar si amestecam pana ce s-a omogenizat, Incepem sa adaugam zaharul pudra. Amestecam pana cand compozitia devine mai tare, apoi pe masura ce adaugam zaharul, incepem sa framantam "aluatul" cu mana. O sa va dati seama cand zaharul pudra este destul, pentru ca indiferent cat framantati, fondantul nu mai ia zahar si nu mai este lipicios. Atentie insa, puneti zaharul pudra putin cate putin, pentru a nu face fondantul prea tare.
Cam asa arata fondantul final
Locul de lucru se pudreaza cu zahar pudra
Se intinde o foaie subtine
Se taie un cerc
Papusa Barbie se aseaza pe tort. Peste se aseaza cercul din fondant si se aranjeza astfel incat sa arate ca o rochita.
Asa arata dupa ce l-am scos din micro.
Le scoatem din microunde si le amestecam cu lingura unsa foarte bine cu ulei pana cand obtinem o pasta omogena. Adaugam colorantul alimentar si amestecam pana ce s-a omogenizat, Incepem sa adaugam zaharul pudra. Amestecam pana cand compozitia devine mai tare, apoi pe masura ce adaugam zaharul, incepem sa framantam "aluatul" cu mana. O sa va dati seama cand zaharul pudra este destul, pentru ca indiferent cat framantati, fondantul nu mai ia zahar si nu mai este lipicios. Atentie insa, puneti zaharul pudra putin cate putin, pentru a nu face fondantul prea tare.
Cam asa arata fondantul final
Locul de lucru se pudreaza cu zahar pudra
Se intinde o foaie subtine
Se taie un cerc
Papusa Barbie se aseaza pe tort. Peste se aseaza cercul din fondant si se aranjeza astfel incat sa arate ca o rochita.
7 comentarii:
Este superb tortul... Arata minunat. Si sunt sigura ca este si foarte gustos.
Cat de curand vine ziua fetitei mele... asa ca ma gandesc sa execut si eu unul asemanator... Dar trebuie exercitiu... nu cred ca imi iese din prima asa frumos ca al tau.
De gustat nu am apucat, intrucat a fost cadou pt. o fetita dar parintii ei au spus ca a fost delicios...
Si o sa-ti iasa si tie, stai relax :)
E mortal tortul, si noi vrem la gradiii:P...:)..esti o talentata
Pai si ce mai stai? Fa-l ca nu e greu :) Spoooor :P
Merci de comentariu!
Esti tare, tu :)
Buna! Am si eu o intrebare legata de fondant...Folosesc colorantii de la Wilton la pasta de zahar. Problema mea este ca rosu nu imi iese rosu. Daca pun prea mult colorant pasta este compromisa. Tie iti iese rosu la reteta ta? Am vazut si tortul cars.
Tortul a fost special ...minunat ...nu am cuvinte...Spun asta pentru ca a fost pregatit pentru Iuliana fetita mea,care abia se nascuse asa ca.....:)))))))))Multmesc Andreea!!!
Trimiteți un comentariu