luni, 23 aprilie 2012

Placinta cu mere (cu foietaj)

Ingrediente:
1 pachet de aluat de foietaj de la Morarita (contine 2 buc. aluat)
1 kg. mere
3 ling de zahar
1/4 lingurita scortisoara

1 galbenus + 1 lingura lapte
zahar

Merele se dau prin razatoare, se amesteca cu zaharul si scortisoara si se calesc putin pe foc. Aceasta etapa nu am mai fotografiat-o :) e usor de facut
Dupa ce s-a dezghetat aluatul, impartim cele 2 fasii de aluat in doua si umplem cu merele calite
Cu ajutorul furculitei presam capetele pentru a evita scurgerea sucului din mere.
Asezam rulourile intr-o tava tapetata cu hartie de copt
Ungem rulourile cu galbenusul amestecat cu lapte si presaram deasupra zahar
Le coacem la foc mediu (175 grade) pana ce devin aurii - maroniu
Apoi se servesc :)


vineri, 20 aprilie 2012

Snitel de vita in sos

Ingrediente:

carne macra de vita
faina
3 cepe medii
1 lingura pasta de ardei
4 catei usturoi
1 pahar de bulion
sare, piper, boia dulce

Carnea se feliaza subtire, se sareaza si se pipereaza
Se trece prin faina
Si se prajeste pe ambele parti la foc mic

Se scote pe un prosop de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei. Se da deoparte
Pentru sos calim ceapa
Dupa ce ceapa s-a calit, adaugam 1 lingura de pasta de ardei si 1/2 lingurita de boia
Apoi usturoiul tocat marunt
Apoi bulionul
Apoi adaugam 1 pahar de apa si lasam la fiert pana ce se inmoaie ceapa
La final adaugam bucatile de carne si mai lasam 5 min. pe foc.
Si gata... se poate serviiiii!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...