luni, 20 iunie 2011

Galuste de cartofi in sos picant


Ingrediente (sursa):
1 kg. cartofi (NU cartofi noi)
75 gr. unt
100 gr. branza de burduf sau telemea
2 oua mici
3 linguri faina
sare si piper

Sos:
1 cana suc de rosii
1 ceapa
5 catei usturoi
sare
piper
1/2 boia picanta
1 lingurita oregano
150 g cascaval pt. tavalit
patrunjel verde


Fierbem cartofii in apa si sare.
Dupa ce s-au fiert si racit putin, ii curatam de coaja si ii pisam cu furculita.
Imediat dupa ce i-am pisat adaugam untul si amestecam bine pana ce s-a topit. Apoi adaugam telemeaua rasa, ouale, faina, sarea si piperul
Pentru sos tocam marunt ceapa, pisam usturoiul si le amestecam cu sosul de rosii si condimentele mentionate. Sosul rezultat il punem pe fundul unui vas termorezistent
Din compozitia de cartofi formam cu mainile ude galuste pe care le tavalim prin cascavalul ras
Galustele obtinute le asezam in vas. Daca v-a mai ramas cascaval ras dupa tavalire puteti sa-l puneti deasupra galustelor
Dam la cuptor la 200 grade pentru 30 minute.
Dupa ce scoatem tava din cuptor presaram deasupra patrunjel verde tocat...

Gustoase...!!!

1 comentarii:

Jaana spunea...

Looks absolutely delicious,will definetely try.Im new in your blog & loving it!:)

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...